Projekt menedzselés

A projektek menedzselése társaságunk tevékenységében az adott projektek pénzügyi, műszaki, logisztikai levezénylését jelenti, a projekt gondolatának megszületésétől kezdve a teljes megvalósításig vagy még azon is túl.

Egy projekt megvalósításához nagyok sok mindenre van szükség.

Legelőször is pénzre. Ezt elő kell teremteni. A költségekkel gazdálkodni kell. A likviditást biztosítani szükséges. A pénzekkel el kell tudni számolni. Ez pénzügyi, gazdasági feladat.

A projektet meg kell műszakilag tervezni. Ehhez tervezőkre van szükség, minden szakterületről. A tervezési feladatot jól kell meghatározni. Adatokat kell szolgáltatni. Egyeztetni szükséges a szakági tervezők között. Az elkészült terveket véleményezni és elbírálni kell. Ez mérnöki tevékenység.

A kivitelezési munkákat először a vállalkozókkal meg kell versenyeztetni, utána leszerződni a győztes vállalkozással. A munkaterület átadása után kezdődhet csak a tényleges kivitelezési munka. A munkákat ütemezni kell, ellenőrizni, heti kooperációkat tartani. A munkavédelmi és környezetvédelmi előírásokat be kell tartatni. Az építkezés menetét az építési naplóban vezetni kell.

A kivitelezés a műszaki átadással ill. a próbaüzemek lezárásával fejeződik be.

A próbaüzem indításához a megrendelőnek vagy a jövőbeni üzemeltetőnek már célszerű jelen lenni, hogy az oktatásokat megkapja ill. betanulja a szükséges technológiai folyamatokat.

A projekt lezárását követően a garanciális és egyéb szavatossági eljárásokat is a projekt vezetőjének kell lerendeznie.

Társaságunk a fentiekben leírt projekt menedzselési feladatokat eltudja látni, ehhez megfelelő szakmai háttérrel és tapasztalattal rendelkezik.

Ilyen projektek az alábbi területeken lehetnek:

  • épületgépészeti terület
  • villamos és automatika terület
  • építőmesteri tevékenység
  • energetikai racionalizálás, fejlesztés
  • megújuló energia projektek megvalósítása

Azoknak a létesítményeknek az üzemeltetésére vállalkozni is tudunk, amelyeket a projekt menedzselés során hoztunk létre.

 

Referenciáink

Projekt menedzselés