English
Magyar

Légcsatorna tisztítás és karbantartás robottechnikával

A klímatechnikai berendezésekhez kapcsolódó csőrendszer tisztítása a hazai piacon egyedülálló XXI.sz.-i robottechnikával. (vagyis nincs szükség a légcsatornák szétszerelésére, az álmennyezet bontására, sem szivárgást okozó vegyszerek használatára. A robotra szerelt kétirányú kamera folyamatosan képeket közvetít a légcsatorna belsejéből a tisztítás utáni állapotról, melyet DVD-n rögzítünk.

A légtechnikai karbantartás fontossága:

Napjainkban egyre nagyobb figyelmet fordítanak a környezetvédelemre, a légszennyezettség visszaszorítására az egészséges munka illetve vásárlói környezet kialakítására. A létesítményeknek egyre szigorúbb elvárásoknak kell megfelelniük. A légkezelő berendezések korunkkal együtt fejlődnek és számuk napról-napra emelkedik. Megfelelő karbantartásukról és tisztításukról gondoskodni kell. A ventilátoros levegő keringető rendszerekben lerakódott por és különböző szennyeződések kitisztítása szakértelmet és e célra specializált gépeket igényel.
A légcsatornákban található lerakódások kívülről nem láthatók, ottlétük a helyiség környezetére gyakorolt hatásukkal is bizonyítható. Szembetűnő probléma lehet, hogy csökken és romlik a szellőztetett levegő minősége a légcsatornák falain megtapadó szennyeződések miatt, a helyiségben tartózkodóknak légzési nehézségeket, fáradtságérzetet, általános rosszullétet okozhat. A légtérben kimutathatók lesznek különböző kórokozók, megbetegedést okozó baktériumok, allergiás betegeknél súlyosabb tünetek kialakulásához is vezethet a nem megfelelő mennyiségű és minőségű friss levegő.

Tűz esetén a légvezetékek - a bennük található gyakran gyúlékony lerakódások miatt – tüzet szállító, terjesztő berendezéssé változnak. Számos esetet ismerünk ahol a tűz gyors terjedése a nem megfelelően karbantartott szellőzőkben történt. A tűzoltók számára a légcsatornák oltása körülményes feladat ugyanis gyakran álmennyezet vagy különböző nehezen hozzáférhető épületelemek mögött helyezkednek el.

Gazdaságossági szempontokat figyelembe véve a tisztítással üzemeltetési és karbantartási költségeket lehet megtakarítani. Egy elhanyagolt légkezelő rendszernél ez többszörösére is nőhet, hiszen a ventilátorok és a hozzá tartozó gépelemek – forgó alkatrészek révén – különösen érzékenyek a szennyeződésekre, valamint a légcsatornák falain lerakódott szennyeződések jelentősen megnövelik a rendszer energia felhasználását.

Gazdaságos üzemeltetésükhöz és hosszú élettartamuk megőrzéséhez a rendszeres karbantartás alapvető feladat.
Technológiánkkal:

A légtechnika-tisztításra kialakított csoportunk megoldást kínál Önöknek, munkánk eredményességét garantáljuk. Eszközeink speciálisan ezen területre lettek kifejlesztve. Robottechnológiánkkal és légcsatorna-tisztító eszközeinkkel költséghatékonyan rövid határidőre tudunk teljes mértékű tisztítást végezni.

A munkavégzés részletesen:

Tisztítás előtt a légcsatornák belső felületének szennyezettségéről videófelvételt készítünk, a felvételt megtekintve meghatározzuk, hogy milyen technológiát szükséges alkalmazni az adott légcsatorna szakasz tisztítására (száraz, oldószeres, szárazjeges).

A vizsgáló robotunkat a tisztítónyílásokon helyezzük be a rendszerbe, a felvételt SD kártyára rögzítjük pontos dátummal és időponttal. A készülék alkalmas a függőleges szakaszok kamerázására is.

A légcsatorna rendszerből az előzetes felmérések alapján poros szennyeződést kell eltávolítani, ezért száraz,- forgó kefés módszert alkalmazunk a szennyeződések kitisztításához. A tisztítónyílásokon saját elszívó ventilátorunkat csatlakoztatjuk a légtechnikai rendszerhez, a szomszédos nyílásokon pedig bevezetjük légcsatorna tisztító robotunkat, vagy forgó kefés gépünket amelyek fellazítják a poros szennyeződéseket.

A kitisztított légcsatornákat határoló ballonokkal szakaszoljuk le, hogy a következő szakasz tisztításánál ne forduljon elő visszaszennyeződés. Ezek a határolóballonok extra erős, de rugalmas anyagból készülnek. A légcsatornába leengedett állapotban helyezzük el, majd kompresszor segítségével tudjuk a kívánt méretűre fújni.

A munka befejezésekor a vizsgáló robotunkat a rendszerbe juttatva videó felvételt készítünk a kitisztított légcsatorna rendszerről, melyet DVD-re kiírva eljuttatunk a Megrendelő részére.

Légtechnika tisztítás és karbantartás

Cégünk hűtés és klímatechnikai berendezések

Karbantartási szolgáltatásaink részletesen:

Kiegészítő szolgáltatásaink részletesen:

Légcsatornák tisztítása robottechnológiával

A légtechnika tisztításra kialakított csoportunk megoldást kínál Önöknek a szellőzőrendszerekben lerakódott por és egyéb szennyeződések eltávolítására. Munkánk eredményességét garantáljuk. Eszközeink (a dán Danduct Clean cég termékei) speciálisan ezen területre lettek kifejlesztve, gyorsabbak és hatékonyabbak mint bármely más megoldás. Robottechnológiánkkal és légcsatorna-tisztító készülékeinkkel költséghatékonyan rövid határidőre tudunk teljes mértékű tisztítást végezni

Megoldást kínálunk az összes légcsatorna típusra, a zsíros-olajos rendszereket is azonos hatékonysággal tudjuk tisztítani, mint a poros légvezetékeket. Szárazjeges technológiánk eredményességét számos létesítményben bizonyítottuk, az agresszív szennyeződések eltávolítására tökéletes megoldás, a csatorna felülete száraz marad, nem marad hátra szennyvíz és vegyszer-lé. Igény esetén a zsíros, olajos szennyeződéseket DIVOJET habgenerátorral oldjuk fel a légcsatornák belső felületéről, majd az összegyűjtött szennyeződést nagy méretű hordókba tároljuk és szállítjuk el megsemmisítésre. Szükség esetén forgó kefés módszerrel megismételjük a szennyeződések feloldását.

Munkánkat felméréssel és videó felvétel készítésével kezdjük, majd ha szükség van a takarításra, tisztító készülékeinket a légcsatorna-rendszerbe juttatva elkezdjük a tisztítást. A felsepert szennyeződést nagyteljesítményű ventilátoraink segítségével HEPA szűrőzsákba gyűjtjük össze majd elszállíttatjuk és megsemmisíttetjük partnercégünk segítségével. Munkánk befejezésekor átadjuk a videó felvételeket amin bizonyítjuk eredményességünket, és - a tisztítás előtti és utáni állapot bemutatásával - a takarítás szükségességét.

Légcsatornák tisztítása szárazjéggel

Szárazjeges tisztítóeszközeink segítségével a legagresszívabb szennyeződések is eltávolíthatók anélkül, hogy károsítanánk a tisztítandó felületet és szennyeznénk környezetünket. A takarítás során a -79°C –ra lehűtött széndioxidot nagy nyomású levegő segítségével juttatjuk a felületre. Amikor a szárazjég egy része áthatol a szennyeződésen, az a gyors hűlés miatt megrepedezik és megszűnik a felülethez való tapadása. A visszacsapódó levegő eltávolítja az immár fagyott, szilárd halmazállapotú szennyeződést a felületről, a szárazjég pedig elpárologva gázzá alakul. A tisztítandó felületben semmilyen kárt nem okoz (nincs koptató hatása, mint pl. a homokszórásnak).

A technológia számos előnye:

Légcsatornák fertőtlenítése robottechnológiával

A légcsatornák fertőtlenítésére a Megrendelő által elfogadott és kiválasztott vegyszert alkalmazunk. Hideg vagy langyos vízben 0,5%-os oldatot készítünk amelyet egyenletesen permetezünk a fertőtleníteni kívánt felületre.

Javasoljuk, hogy minden esetben felületfertőtlenítő- és tisztítószert alkalmazzunk,amely aldehid-mentes, baktericid, fungicid, virucid és tuberkulocid hatású.

A vizes oldat hatásidőtartama általában kb. 15 perc 0,5%-os oldal esetében (részletes információ a fertőtlenítőszer biztonsági adatlapjában). Az oldatot mindig frissen a felhasználás előtt készítjük el.

Ahol nem kivitelezhető a fertőtlenítő folyadék felületre juttatása (kis keresztmetszetek, nem hozzáférhető szakaszok) ott aeroszolos fertőtlenítő formulát használunk, mely a légcsatornák és zárt helyiségek kezelésére lett kifejlesztve.

Általunk preferált felületfertőtlenítő szerek:

A fertőtlenítőszerek mikrobiológiai hatása lehet: