English
Magyar

Légcsatorna hálózatok tisztításának menete

Tisztítás előtt a légcsatornák belső felületének szennyezettségéről videófelvételt készítünk, a felvételt megtekintve meghatározzuk, hogy milyen technológiát szükséges alkalmazni az adott légcsatorna szakasz tisztítására (száraz, oldószeres, szárazjeges).

A vizsgáló robotunkat a tisztítónyílásokon helyezzük be a rendszerbe, a felvételt SD kártyára rögzítjük pontos dátummal és időponttal. A készülék alkalmas a függőleges szakaszok kamerázására is.

A légcsatorna rendszerből az előzetes felmérések alapján poros szennyeződést kell eltávolítani, ezért száraz,- forgó kefés módszert alkalmazunk a szennyeződések kitisztításához. A tisztítónyílásokon saját elszívó ventilátorunkat csatlakoztatjuk a légtechnikai rendszerhez, a szomszédos nyílásokon pedig bevezetjük légcsatorna tisztító robotunkat, vagy forgó kefés gépünket amelyek fellazítják a poros szennyeződéseket.

A kitisztított légcsatornákat határoló ballonokkal szakaszoljuk le, hogy a következő szakasz tisztításánál ne forduljon elő visszaszennyeződés. Ezek a határoló ballonok extra erős, de rugalmas anyagból készülnek. A légcsatornába leengedett állapotban helyezzük el, majd kompresszor segítségével tudjuk a kívánt méretűre fújni.

A munka befejezésekor a vizsgáló robotunkat a rendszerbe juttatva videó felvételt vagy fotókat készítünk a kitisztított légcsatorna rendszerről, melyet digitális formában eljuttatunk a Megrendelő részére.