English
Magyar

Családi és társasházak légtechnikai tisztítása és karbantartása

Manapság már nem ritka, hogy családi illetve társasházakba is terveznek központi befúvó/elszívó rendszert. Azonban ezeknek a tisztítása és karbantartása körülményesebb, mint a nagy légtechnikai rendszereké. Ez abból következik, hogy kisebb átmérőjű viszont nagyobb mennyiségű fordulatból áll össze a teljes rendszer. A spirállal vagy a robottal történő tisztítás ennél nagyobb rendszerekre lett tervezve.

Higiéniai okok miatt azonban nem szerencsés a tisztítás elhanyagolása. A *legionella illetve más baktériumok és gombák számára kedvező a rendszer, hiszen a kialakult közeg a pornak és esetenként nedvességnek köszönhetőleg tökéletes a megtelepedésre. Ez érvényes a Split klímák belső egységére is.

Tudunk segíteni!

A megfelelő eszközök segítségével hatékonyan el tudjuk végezni ezeknek a rendszereknek a tisztítását illetve fertőtlenítését. A munka kezdetén felmérjük a rendszer méretét illetve egy szennyezettségi felmérést végzünk. Ezt az ügyféllel képek/videók kíséretében átbeszéljük, így tervezhetőbb a következő tisztításának az ütemezése.

Óvja családja és vendégei egészségét!

Legionella baktériumok: Légiós betegségnek is nevezik. A betegség legsúlyosabb formája pedig a kétoldali tüdőgyulladás: a kórházi felvételt igénylő súlyos tüdőgyulladásoknak a Streptococcus pneumoniae (pneumococcus) mellett ezek a legfontosabb kórokozói. Ugyanez a baktérium okozza a Pontiac lázat is.